Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Met onze geavanceerde en moderne apparatuur is het mogelijk om veel bloed-, urine- en ontlastingsonderzoek in de kliniek zelf uit te voeren. Het grootste voordeel hiervan is dat u de uitslagen van het onderzoek snel krijgt. Vaak kunt u in de wachtkamer plaatsnemen en kan de dierenarts de resultaten na 10 tot 20 minuten al met u delen. In sommige gevallen wordt u gevraagd om naar huis te gaan en zullen we u dezelfde of de volgende dag bellen met de uitslagen.
Er kunnen vele redenen zijn waarom de dierenarts u adviseert om bloedonderzoek te laten uitvoeren bij uw hond of kat. Met onze apparatuur kunnen we informatie verkrijgen over de functie van de nieren, lever, alvleesklier en schildklier. Dit noemen we klinisch chemisch bloedonderzoek. Daarnaast beschikken we over een apparaat voor haematologisch bloedonderzoek. Hiermee kan onderzocht worden of er sprake is van een ontsteking in het lichaam of dat uw huisdier bijvoorbeeld bloedarmoede heeft.
In ons laboratorium hebben we ook een moderne computergestuurde analyser voor urineonderzoek. Urineonderzoek kan erg veel informatie geven over het functioneren van het lichaam van uw huisdier. Dit apparaat maakt met verschillende camera’s foto's van alle cellen en deeltjes die in de urine zitten. Deze foto’s worden daarna vergeleken met een database van 800 miljoen foto’s, waardoor eventuele afwijkingen in het urinemonster worden herkend en benoemd.
Onze microscoop gebruiken we voor meerdere doeleinden. Huidschilfers of afkrabsels kunnen worden onderzocht op mijten en schimmels. Bij oorproblemen kan, na een speciale kleuring, worden onderzocht of het oorsmeer bacteriën en/of gisten bevat waarna een juiste behandeling kan worden ingesteld. De meeste bultjes kunnen we aanprikken (puncteren) waarna we onder de microscoop kunnen bepalen welke cellen zich in de bult bevinden. Daarnaast gebruiken we de microscoop ook bij urine- en bloedonderzoek.
Zoals u kunt lezen kunnen we veel diagnostiek zelf uitvoeren. Voor uitgebreidere onderzoeken (zoals de identificatie van blaasstenen, uitgebreidere of specifiekere bloedonderzoeken, bacteriologische onderzoeken, uitgebreid cytologisch en histologisch onderzoek van bultjes en biopten) sturen wij monsters op naar een extern laboratorium. Zodra wij de uitslagen van een onderzoek binnen hebben en deze geïnterpreteerd hebben nemen wij contact met u op.
Neem dan contact op met ons via onderstaande button.
Copyright © Dierenkliniek Zamenhofdreef | Webdesign: Studio EVG - Eveline van Ginneken