Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

De maand februari is bij veel dierenartsenpraktijken de Maand van de Gebitsverzorging. In deze maand besteden we extra aandacht aan de verzorging en behandeling van het gebit van onze huisdieren.

 

Uit onderzoek blijkt dat 8 van de 10 honden en 2 van de 3 katten gebitsproblemen ontwikkelen tijdens hun leven. Vaak blijven deze problemen bij de eigenaar lang onopgemerkt. Verwaarloosde tand- en tandvleesproblemen kunnen echter leiden tot pijn, ernstige bloedingen en het uitvallen van tanden.

 

Gebitsproblemen bij uw huisdier kunt u onder andere herkennen aan een onaangename geur uit de bek, chagrijnig en minder speels gedrag, minder eten of geen brokjes meer willen eten, aan één kant van de bek kauwen en de aanwezigheid van tandsteen en/of rood, bloedend of gezwollen tandvlees.

 

Het is erg belangrijk om het gebit van uw hond of kat regelmatig te laten controleren bij de dierenarts. Bij de jaarlijkse vaccinatie wordt er tijdens de algemene gezondheidscheck altijd even gekeken naar het gebit. Daarnaast bieden wij u in februari de mogelijkheid om een afspraak voor een gratis gebitscontrole te maken.

 

Op de website van de Maand van de Gebitsverzorging kunt u een online gebits-check doen voor uw hond of kat.

 

Op onze website kunt u terecht voor meer informatie over de gebitsverzorging en gebitsproblemen bij honden, katten en konijnen.

 

Logo Maand vd Gebitsverzorging

 

kat